Is een boekhouder noodzakelijk ?

Is een boekhouder noodzakelijk voor een kleine onderneming ?

De administratie kun je toch wel zelf doen ? En wat kost een boekhouder ? Als ondernemer wilt u zich bezighouden met uw onderneming, doen waar u goed in bent, maar u wilt wel inzicht in uw financiële situatie. Het verwerken van de administratie is een tijdrovende en lastige klus, die vaak wordt uitgesteld, waardoor het overzicht zoek raakt. En ook als u zelf uw administratie doet, kent u alle wetten en regelingen ? Welke voordelen heeft de belastingdienst voor kleine zelfstandigen ? Wat zijn de laatste veranderingen in wetgeving ? Een juiste en tijdige aangifte voorkomt het risico van boetes en navorderings- en naheffingsaanslagen.

Een goede boekhouder kent de regels en weet wat de aftrekmogelijkheden zijn, hierdoor levert hij juist geld op ! Als gecertificeerd Houder Administratiekantoor wil ik u graag zo goed mogelijk van dienst zijn en een advies op maat geven. Wilt u meer weten, heeft u vragen over onze diensten of tarieven, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ondernemers

Als ondernemer bent u wettelijk verplicht om een administratie te voeren ( BW boek 3 artikel 15i lid 1). Tevens wilt u graag overzicht over uw financiën houden om onder andere onderbouwde beslissingen voor uw onderneming te kunnen maken. Het fundament van een succesvolle onderneming is een overzichtelijke en solide financiële administratie. Belangrijk, maar een tijdrovende en lastige klus, die veelal in de avonduren "erbij" wordt gedaan. Als administratiekantoor zijn wij er voor ú om uw administratieve taken uit handen te nemene en fiscale zaken te behartigen zodat u zich volledig op uw onderneming en eigen bedrijfsactiviteiten kan richten.

Starters

Als u begint met ondernemen komt er heel veel op u af: rechtsvorm, inschrijving KvK, belastingdienst, administratie, verzekeringen, etc. Het is daarom goed om u voor te bereiden op het ondernemerschap. Dan heeft u daar later profijt van door middel van o.a. gunstige fiscale regelingen zoals: zelfstandigenaftrek, startersaftrek en investeringsaftrek.

 

 UA-46359961-1