Aangifte Inkomstenbelasting

Inkomstenbelasting particulieren

Indien u de bekende blauwe envelop of het bericht in uw digitale Berichtenbox van MijnOverheid van de belastingdienst heeft ontvangen met een uitnodiging tot het doen van aangifte inkomstenbelasting, dan bent u verplicht tot het doen van aangifte en ook nog wel voor 1 mei, indien er geen uitstel is aangevraagd.

Ook wanneer u geen aangiftebrief heeft ontvangen maar kunt weten dat u belasting moet bijbetalen bent u verplicht om zelf aangifte te doen. U moet dan voor 1 juli om een uitnodiging tot het doen van aangifte vragen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als: als u meerdere banen tegelijk had, van baan wisselde, als u veel spaargeld had, als u AOW én een pensioen ontving, als u meer dan € 6.000 aan inkomsten ontving uit werkzaamheden waarvoor geen loonbelasting werd ingehouden.

Als u geen aangiftebrief heeft ontvangen en denkt dat u belasting terug krijgt, wegens aftrekposten zoals, betaalde lijfrentepremies, studiekosten, giften, partneralimentatie of reizen met het openbaar vervoer is het interessant om de aangifte in te vullen.

Wij kunnen voor u de aangifte inkomstenbelasting verzorgen voor een bedrag

  • vanaf € 50,-- inclusief btw ( enkelvoudig)
  • vanaf € 75,-- inclusief btw ( fiscale partners)                                                      

Met de beknopte checklist aangifte inkomstenbelasting kunt u de meeste gegevens verzamelen die nodig zijn voor het doen van de aangifte.

Beknopte checklist 2015

Voor een heel uitgebreide aangifte is op aanvraag een zeer uitgebreide checklist beschikbaar.

 

UA-46359961-1